Platfus la bebelusi recuperare medicala, picior plat la copii kinetoterapie

• Platfus (picior plat) - gimnastica medicala si masaj
• Mese de masaj
• Spondilolistezis

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Platfus (picior plat) - gimnastica medicala si masaj

 

Recuperare medicala platfus (picior plat-valg) la bebelusi


      In Centrele Medicale Kinetomedica lucreaza kinetoterapeuti specializati in lucrul cu bebelusii si copiii cu platfus (picior plat). Uneori aceasta afectiune se asociaza cu picior in valg, capatand denumirea de picior plat-valg. Datorita pozitiei lor intrauterine bebelusii stau cu piciorusele orientate in interior sau catre exterior. Vestea buna este ca aceste deviatii se corecteaza cu usurinta, in timp, daca parintii apeleaza la programele de kinetoterapie pe care sediile Kinetomedica le pun la dispozitie, programe realizate in mod evident cu kinetoterapeuti specializati in lucrul cu copiii cu platfus sau cu orice alta deviatie a piciorului. Am tinut sa precizam acest lucru intrucat multor parinti nu li se explica de catre medicul specialist care le-a pus diagnosticul, ce insemana acesta cu exactitate, motiv pentru care, in momentul in care ne suna pe noi, de cele mai multe ori, sunt foarte ingrijorati si speriati. Din fericire, motivele lor nu sunt intemeiate, caci aceste deviatii se corecteaza daca se vine la kinetoterapie, iar piciorul plat (sau plat- valg sau var-equin) nu reprezinta o deviatie ireversibila.  Foarte multi parinti nu stiu ca trebuie sa ii aduca pe bebelusi la kinetoterapie, intrucat medicul specialist omite sa le spuna acest lucru sau pur si simplu nu considera ca este necesar, motivand ca bebe inca este mic si ca trebuie sa se mai astepte. Este adevarat ca la inceput platfusul este unul fiziologic insa, din punctul nostru de vedere ca si kinetoterapeuti specilaizati in tratarea acestei deviatii, este o mare greseala sa se gandeasaca asa,  intrucat nu trebuie sa asteptam ca problema  sa se instaleze cat mai pronuntat, ci trebuie sa stergem reflexul gresit de posturare a picioruselor cat mai din timp, sporind astfel si sansele de recuperare. Cu cat sedintele de kinetoterapie se incep mai precoce cu atat recuperarea este mai rapida si rezultatele obtinute sunt mai bune. Asa se face ca avem bebelusi de 1 saptamana care vin la noi la kinetoterapie cu picior plat, plat-valg, var-equin, torticolis, luxatie congenitala de sold sau pur si simplu, intarziere in dezvoltarea motorie. In urma sedintelor de kinetoterapie pe care le realizam cu ei, rezulatele sunt vizibile dupa unul, doua sau mai multe abonamente lunare, in functie de gradul de afectare si frecventa cu care se vine la recuperare. Cert este ca orice parinte care are un bebelus cu platfus trebuie sa inceapa sedintele de kinetoterapie ……atentie!...cu un kinetoterapeut si nu singur, caci este nevoie de cineva specializat in manipularea copiilor cu picior plat. Sedintele de kinetoterapie nu sunt dureroase, provocand chiar placere bebelusilor.

   Daca doriti si alte informatii legate de aceasta tema ne puteti scrie pe kinetomedica@yahoo.com sau ne puteti contacta telefonic la 031 429 50 58 sau 0722 555 112 sau 0766 735 404.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18-12-12

 

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
Kinetoterapie intr-un centru din Bucuresti unde realizam programe de recuperare medicala pentru pacienti cu diferite varste mai ales pentru copii cu platfus, var, equin, picior plat etc. Va asteptam sa ne contactati   Platfus - o afectiune care trebuie descoperita imediat dupa nastere. Acesta depinde de cunostintele medicale a medicului specialist neonatolog.   In general medici spun ca daca copilul are platfus mergeti la un salon si va spun acolo cum se face masajul si faceti acasa. Dar nu se gandesc ca exista si varianta pentru bebelusi cu picior plat kinetoterapie la domiciliu